szépség egészség baba-mama

Ivett világa

Ivett világa

Élet egy 10 hónapossal

2016. október 25. - Ivett0502

Régen írtam nektek az én kicsikémről, gondoltam épp itt az ideje. :)

Nos az én kis drágám már nem is olyan kicsi. Lassan 1 éves és még csak most született. Méreteiben (mind magasságra, mind súlyra) már most akkora mint egy 1 éves. Nekem ez ugyebár fel sem tűnik, csak amikor találkozunk egy ismerőssel, vagy viszem a státuszra, akkor döbbenek meg, mert mondják hogy "Úr Isten,milyen nagy ez a csaj!".

Jelenleg négykézláb barangolja be a lakást. Bár feláll már mindenhol, és kapaszkodva végig is megy a kanapénál, úgy vettem észre még fél elindulni. Igazából nem kerget minket a tatár, és nem is vagyunk lemaradva semmiről. Mivel már minden érdekli, az alsó polcokról, amiket elér bizony el kellett pakolnunk. Alapjába véve, úgy gondolom, hogy mivel nem ismer semmit még, ezért szeretné megnézni. Általában meg is mutatok neki mindent. Történ viszont, amikor is apa bortartóját amibe 4 üveg bor volt, simán, fél kézzel magára rántotta. Nem lett senkinek sem baja, és a borok is megúszták, de inkább elpakolunk mindent. Még azt is,amiről azt hisszük hogy nem bírja el.

A nappalink felett teljen átvette az uralmat,és bizony hiába rakok rendet, az őt csak arra buzdítja hogy ismét csatateret csináljon. :) Egy ideig zavart, hogyha jön esetleg valaki hozzánk akkor mit gondol, de már nem érdekel. Ez van. Ahol kisgyerek van ott az a csoda ha rend van. 

Az akarat is elkezdett megmutatkozni. Ugyan is ha nem az van amit szeretne, dühös lesz és csapkod. Általában gyorsan elterelem a figyelmét valamivel, így hamar megnyugszik. Ha fáradt akkor sűrűn csetlik- botlik. Éjszaka nyűglődik mert szegényemnek jönnek a fogai, és megkínozzák rendesen. Többet mosok mint Mosó Masa, mert mindig összekeni magát. 

Személyiségre nagyon társasági lény, ezért minden héten megyünk Baba-Klubba. Imád ott lenni és játszani a gyerekekkel. Ha ez így marad, akkor azt hiszem csak én fogok sírni az ovi kezdéskor. :) Úgy érzem nagyon szeret minket, mert egy nap többször is, csak úgy oda jön, megölel és megpuszilgat mind a kettőnket. Ez annyira jó érzés, hogy nem lehet szavakba önteni.

Jelenleg alig van szabad percem, mert teljesen lefoglal. Igyekszek bevonni őt a teendőimbe. Például a hajtogatást nagyon szereti, mert hát buli a ruhákat szétdobálni. :)

Hogy milyen az élet egy 10 hónapossal? Nehéz, de közben pedig csodálatos. Próbálok megélni minden pillanatot, mert csak egy alkalmam van rá.

20160914_093004.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ivettvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr111838621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása