szépség egészség baba-mama

Ivett világa

Ivett világa

Pikkelysömör: Pshoriasis !

2015. október 29. - Ivett0502

Ma van a pikkelysömör világnapja! 

7.jpg

Fontosnak tartom hogy erről a pofátlan betegségről is írjak. Engem személy szerint nem érint, de sajnos a családom több tagja és a baráti társaságomban is előfordul. Azt kell mondjam hogy egyre gyakoribb. 

Tapasztalataim szerint az emberek  még mindig nem tudják mi ez, és ha látnak egy olyan embert aki ebben a betegségben szenved, egyből undorodnak, mert félnek hogy fertőző. Nos, közlöm mindenkivel  hogy

EZT NEM LEHET ELKAPNI!!! NEM FERTŐZŐ!!!

Ez egy gyakran fájdalmas (bőr) szaruképzési rendellenesség. Korban nem válogat, a kicsi babáktól az idősekig mindenkit érinthet.Érintheti a testfelület bármely részét. Kialakulásának oka sokáig ismeretlen volt, több elmélet is született. A legújabb hogy genetikai betegségről van szó, ami az immunrendszerrel van kapcsolatban. Örökölhető!

Tudnunk kell hogy a bőrsejtjeink folyamatosan képződnek és leválnak. (hámlás) A pikkelysömörös embernél sajnos ez a leválás nem megy végbe, ezért az elhalt hámsejtek egymásra rakódnak, egy úgynevezett plakkot alkotva. Ez a plakk ad egy olyan látványt, mintha egy hatalmas seb lenne. Alatta a  bőr teljesen begyullad, vöröses színű, gyakran vérzik. Sajnos gyógyítani nem lehet, vagyis szerintem a gyógyszeriparnak nem érné meg! A tüneteket lehet enyhíteni krémekkel, ecsetelőkkel, oldatokkal ( főleg szteroidos hatóanyagú termékekkel).  A legtöbb érintettnél viszont a lelki megrázkódtatás a legnagyobb probléma, mivel szégyellik a betegségüket, szerintem pont azért mert az emberek tudatlanok.

Remélem ezzel a bejegyzéssel is kevesebb ember érzi majd kellemetlenül magát a nem kívánt pikkelysömöre miatt! 

Ajánlom figyelmetekbe az alábbi linken elérhető pár perces videót!

http://rtl.hu/rtlklub/808/keves-ismeret-sok-tevhit-mindent-a-pikkelysomorrol-2014-10-29

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ivettvilaga.blog.hu/api/trackback/id/tr478031114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása